Имам фирма ЕТ която от 2007 и година няма дейност, сега искам да я пререгистрирам и едновременно с това да я залича. Питах дали трябва да подавам ГФО за 3 години назад но нито в АВ, нито в НАП не пожелаха да ми помогнат. Моля, да ми помогнете, защото не желая да плащам глоби за това.
Защо да плащам ако не се налага. В крайна сметка нещата трябва да са ясни за какво в крайна сметка има закони, наредби и т.н. като никой от служителите на агенциите не ги тълкува в наша помощ. Въобще всичко е в сферата на догадките.
Не, не е в сверата на догадките. Трябва да публикувате отчетите си. Обаче ако не ги публикувате имате шанс да ви се размине, защото фирмата ще бъде заличена и няма кой да глобят.
Мой познат е постъпил по този начин заличил е фирмата си едновременно с пререгистрацията миналата година август месец. Той не е подавал ГФО за трите години назад по съвет на неговата счетоводителка. Аз се консултирах с адвокат и той ми каза, че не е нужно да подавам такива ГФО след като фирмата се закрива. Но аз все още се притеснявам и се чудя какво да правя. Иначе съм готова с всички документи остава да уточня само това.
Заличавам ЕТ, което никога не е работило - подготвила съм всички документи от НАП и НОЙ, разпечатала съм декларация и А1, но междувременно поради брак си смених фамилията. Може ли да ми кажете как се променя процедурата по заличаване. В Пазарджик от Инф. обсл. ми казаха, че не е нужна пререгистрация, а направо мога да подам док. за заличаване . Моля за помощ!
Няма такъв вариант да подадете документи за заличаване без да сте пререгистрирани. Първо пререгистрация и после заличаване. Фамилията ви няма да е проблем при процедурата.