Добър ден. ООД създадено през 2006 година. Започнахме процедура по пререгистрация и обявяване на актове. В момента на регистрацията са внесени 70% от капила а другите са внесени след 1 год. с ПКО. Сега в актуалното състояние от съда пише 70% внесен и 30% невнесен. В заявление А4 какво да пиша 5000лв които към момента са внесени или 3500 както пише в актуалното състояние? Предварително благодаря.
Ако наистина в актуалното състояние пише 3500 вписвате и вие 3500 и после преминавате към процедура за довнасяне на капитала, само че с ПКО няма да стане. Трябва банково бордеро. Аз лично такова актуално състояние в което да пише колко е внесения капитал и колко невнесения не съм виждал, но може и да има. Обикновено само пише колко е регистрирания капитал и никъде не пише колко от него е внесен.
Много благодаря за линка. При мен в удостоверението пише 5000лв капитал. Колко е внесен е упоменато само в Дружествения договор, в който не е посочено че са довнесени и останалите 30%, а те са-касово. Кое е по-удачно, да напиша нов Дружествен договор, където цялата сума е внесена или да приложа ПКО при пререгистрацията.