Търсене в сайта

Форуми
Започване на нова тема
Редактори: brrabg
Автор Отговор
Таня
ср юли 28 2010, 09:54 Цитирай
Гост
Здравейте,
фирмата ни е 100% с чуждо участие. При пререгистрация на фирмата, необходимо ли е издаването на актуално състояние на " фирмата-майка", находяща се в Париж. Ако отговорът е " да", трябва ли да е с апостил.
Предварително благодаря
Поздрави/Таня
Най-отгоре
brrabg
ср юли 28 2010, 10:43 Цитирай
Admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: ср сеп 16 2009, 01:30
съобщения: 256
Ако вашата фирма е регистрирана по българското законодателство не ви трябва никакво актуално състояние на собственика. Просто управителя на фирмата си подава документи за пререгистрация и толкова.
Най-отгоре
Таня
ср юли 28 2010, 02:55 Цитирай
Гост
Благодаря Ви за отговора.
В тази връзка, как би се тълкувал чл.20, ал.1 Б от " Наредба 1 от 14.02.2007 за водене, съхранение и достъп по ТР":
Чл. 20. Към заявлението се прилагат:
1. по група "Основни обстоятелства":
а) дружественият договор, съответно учредителният акт;
б) (изм. - ДВ, бр. 6 от 2009 г., в сила от 23.01.2009 г.) документът, установяващ съществуването на юридическо лице - съдружник, и удостоверяващ лицата, които го представляват по националния му закон (само за юридическо лице - съдружник, което не е учредено по българското право, или юридическо лице - съдружник, което не е вписано в търговския регистър);

Поздрави/Таня
Най-отгоре
brrabg
ср юли 28 2010, 04:52 Цитирай
Admin

Регистриран потребител #1
Регистриран: ср сеп 16 2009, 01:30
съобщения: 256
Според мен този текст касае новорегистрирани фирми, а не пререгистрацията на съществуващи дружества.
Най-отгоре
Таня
ср юли 28 2010, 05:48 Цитирай
Гост
Според мен, по-скоро въпросът е, какво се разбира под ЮЛ - съдружник. Фирмата-майка е едноличен СОБСТВЕНИК на капитала, третира ли се и като съдружник. Ако последното е вярно, то действително се оказва, че е необходим такъв документ, а това е съпътствано с разход на време и средства. Не помня, при първоначална регистрация да се е изисквал такъв документ. И това беше и моят довод, да мисля, че и при пререгистрация не е необходим.
Най-отгоре

Бърз отговор:

Започване на нова тема

Иди:     Най-отгоре

Публикувайте тази тема: rss 0.92 Публикувайте тази тема: rss 2.0 Публикувайте тази тема: RDF